آموزش اسمبل کردن کامپیوتر در 14 گام
اسمبل کیس چیست؟ آیا قبلا این کلمه به گوشتان خورده است؟ اسمبل کردن کامپیوتر به معنی سرهم کردن قطعات آن میباشد. که میتوانید با سرهم کردن قطعات، کامپیوتر دلخواه خود و با سخت افزار مورد نظر خود را درست کنید. تفاوت اصلی کامپیوتر با لپ تاپ دقیقا در همین نقطه است؛ در کیس شما میتوانید قطعات دلخواه خود را نصب کنید، اما در لپ تاپ دیگر از این خبرا نیست! البته از طرف دیگر، باید نصب قطعات کیس با مهارت کامل انجام شود تا کیس شما آسیبی نبیند و البته که همهچیز به این سادگیا نیست…
پس در ادامه این مقاله از وبلاگ محسن نصرالهی به آموزش اسمبل کردن کامپیوتر و قطعات آن میپردازیم.
مراحل اسمبل کردن کامپیوتر
برای اسمبل کردن کامپیوتر باید مراحلی را به ترتیب انجام داد. بیش از گفتن هر یک از کارهایی که میخواهیم انجام دهیم، باید با توجه به بودجه و سطح کاربری مورد نیاز خود، قطعات مختلف دال کیس را خریداری کنیم. به عنوان مثال، بدنه کیس، هارد، رم، پردازنده، مادربرد، کارت گرافیک که اصلیترین آنها هستند و بسیاری قطعات دیگر، باید متناسب با نوع کاربری شما انتخاب شود. در ادامه، همراه ما باشید تا به شما آموزش بدیم، هر قطعه را در جای مخصوص خود نصب کنید.
گام اول: خرید قطعات
اول باید نوع کیس خودتان را انتخاب کنید و سپس با توجه به نوع آن، نسبت به خرید CPU، درایو نوری، حافظ، منبع تغذیه، کابلهای مورد نیاز، مادربرد، فن پردازنده، فن کیس، هارد دیسک، کیبورد، مانیتور و اسپیکر اقدام نمایید. دقت کنید که هر کدام از این قطعات، باید با توجه به نوع کاربری خودشان خریداری شوند. به عنوان مثال، برای اسمبل کردن سیستم گیمینگ، نیاز به سختافزار پرقدرت و باکیفیت بالاتر احتیاج دارید.
گام دوم: فراهم کردن ابزارها و لوازم جانبی
برای شروع اسمبل کردن کامپیوتر، نیاز به لوازم جانبی هم دارید. باید انواع پیچ گوشتی را در اختیار داشته باشید. کاتر سیم و سیم لخت کن، انبردست سوزنی، چراغ قوه کوچک، آچار قابل تنظیم، ظرف کوچک برای نگه داشتن پیج، از مهمترین ابزارهایی هستند که احتیاج دارید. سپس با کمک این ابزارها میتوانید، تمامی قطعات را به درستی و سر جای خودش نصب کنید.
گام سوم: باز کردن کیس
در ادامه مراحل اسمبل کردن کامپیوتر، ابتدا باید کیس خود را باز کنید. جعبه کیس، معمولا دارای 2 پنل فلزی در چپ و راست جعبه است که اول باید پیج هر کدام (معمولا هر پنل 2 پیچ دارد) را باز کنید و سپس با کمی فشار به عقب، آن را از جعبه کیس جدا کنید. وقتی صفحات کناری را کنار زدید، نوبت به مرحله و کار بعدی میرسد.
گام چهارم: آماده سازی کیس
برای سر هم کردن قطعات، در این قسمت از اسمبل کردن کامپیوتر، باید کیس را برای نصب قطعات آماده کنید. به این منظور که شما باید تمامی کابلها و بستهبندیهای داخل کیس را باز کرده و پوششهای ورودی را برای سوار کردن قطعات مثل DVD-WR بردارید.
گام پنجم: اتصال به زمین یا ارت
در اسمبل کردن کیس، ایمنی نکته بسیار مهمی است، که باید به آن توجه ویژه داشته باشید. برای جلوگیری از هرگونه برق گرفتگی یا اتصالی، بهتر است، از سیم ارت استفاده کنید.
گام ششم: نصب مادربرد
بعد از طی کردن مراحل بالا، موقع نصب مادربرد میرسد؛ در این مرحله باید مادربرد را به درستی در جای خود در کیس نصب کنید و پیچهای آن را برای جلوگیری از حرکت و همچنین عدم اتصال به بدنه کیس ببندید.
شاید برای شماهم پیش آمده، که موقع دست زدن به بدنه برخی از کیسها، دچار برق گرفتگی ضعیفی شدهاید؛ علت این موضوع، عدم درست همین پیچها و اتصال زیر مادربرد و لحیمهای آن با بدنه کیس میباشد که موجب انتقال برق مادربرد به بدنه کیس شده و موقع لمس کردن بدنه کیس برق گرفتگی کمی را حس میکنید.
دقت کنید که قبل از این کار بهتر است تا CPU را در جای خود، روی مادربرد، قرار دهید و بعد مادربرد را داخل کیس نصب کنید.
گام هفتم: نصب هارد دیسک
پس از نصب مادربرد برای اسمبل کردن کامپیوتر، نوبت به نصب هارد است. معمولاً فضای کافی برای نصب هارد در کیس وجود دارد؛ بعد از قرار دادن هارددیسک درون کیس، باید به اتصالات کابل آن یعنی SATA و کابل برق هارد، به درستی انجام دهید. بعد از قرار دادن هارددیسک در محل، پیچهای مربوط به محفظه آن را محکم ببندید.
همچنین در برخی از کیسها، امکان نصب و استفاده همزمان از هارد HDD و SSD وجود دارد. اگر تفاوت این مدل حافظه را نمیدانید، پیشنهاد میکنیم مقاله تفاوت SSD و HDD را بخوانید
گام هشتم: نصب دیسک نوری
برای نصب درایورهای نوری، باید کاور اصلاحات ۵.۲۵ اینچی را به طور کامل از کیس جدا کرده و درایو نوری را از قسمت جلوی کیس به آرامی وارد قفسه یا محفظه ۵.۲۵ اینچی کنید. سپس پیچ و اتصالات را محکم کرده و سراغ مرحله بعدی اسمبل کردن کامپیوتر بروید.
گام نهم: نصب پردازنده
همان طور که میدانید، پردازنده یا CPU به عنوان مغز کامپیوتر عمل میکند و جزء مهمترین قطعات داخل کیس میباشد. به همین دلیل ضروری است، که هنگام وصل کردن آن بر روی مادربرد احتیاط کنید که پین های CPU آسیب نبیند. ابتدا شما باید میله یا اهرم فلزی کوچک را، در کنار سوکت بلند کنید و CPU را در جای خود بگذارید و با احتیاط، میله را به پایین فشار دهید، تا پردازنده در جای خود قفل شود.
همانطور که در گام 6 گفتیم، بهتر است این کار را قبل از نصب مادربرد داخل کیس انجام دهید.
گام دهم: نصب کردن رم
به یکی از مراحل آسان اسمبل کردن کامپیوتر رسیدیم 🙂
در این مرحله نیاز است تا رم را نصب کنید. کافی است، رم را بر روی اسلات مورد نظر تنظیم کرده و بررسی کنید، که مکان اسلات و شکاف مربوط مختص رم باشد (در اکثر مادربردها، این بخش در سمت راست CPU قرار دارد)، سپس با فشار یکسان به بالا و پایین رم، آن را وارد اسلات کنید تا به درستی در آن جای بگیرد.
گام یازدهم: نصب فن CPU
اگر پردازنده شما خیلی قوی است، باید یک فن بسیار قوی داشته باشد تا از افزایش دمای بیشازحد آن جلوگیری کند. بنابراین در ادامه اسمبل کردن کامپیوتر نوبت به نصب فن CPU میرسد. باید توجه داشته باشید، که سطح تماس CPU با Heat Sink، با یک لایه نازک از خمیر سفید رنگ، به نام سیلیکون، آغشته شود. در آخر سوکت برق فن که معمولا به صورت چهارپین است را به محل انتقال انرژی، که بر روی سطح مادربرد تعبیه شده، متصل کنید.
گام دوازدهم: نصب فن کیس
امروزه کیس بدون فن، بیهوده است و کارایی ندارد. فن کیس به خنک کردن فضای کیس شما کمک شایانی میکند و مانع از آسیب دیدگی قطعات بر اثر حرارت و دمای بالا میشود. همچنین با پاین نگه داشتن دما، پرفورمنس و کارایی قطعاتی مثل CPU و GPU بالا میرود.
برای نصب فن کیس، با نگه داشتن فن بر روی سوراخهای تعبیه شده در کیس، تنظیم کرده و بعد از تراز شدن، پیچ آن را کامل ببندید. بعد سوکت مربوط به برق فن را، به سوکتهای آزاد منبع تغذیه (Power) متصل کنید.
گام سیزدهم: نصب منبع تغذیه
پاور منبع تغذیه ابزاری برای رساندن برق و تمامی قطعات کامپیوتر است. نصب منبع تغذیه کار سختی نیست. فقط برای برق مارد برد، باید کابل ۲۴ پین منبع تغذیه را به سوکت مادگی روی مادربرد وصل کنید؛ با فشار دادن اهرم پلاستیکی زبانه سوکت را در جای خود قرار داده و آنرا کیپ کنید.
گام چهاردهم: اتصال کابلها و بسته بندی
در آخرین مراحل اسمبل کردن کامپیوتر، باید کابلها را متصل کنید. بهتر است در این مرحله، از دفترچه راهنما استفاده کنید، تا از نصب درست سوکتها مطمئن شوید. در نهایت، پنلهای جانبی را (که در گام سوم از جعبه جدا کردیم) بر روی کیس نصب کرده و کامل پیچها را ببندید. حالا کامپیوتر شما آماده به کار میباشد و میتوانید آن را به برق وصل کنید و از آن استفاده کنید.
سوالات متداول کاربران پیرامون اسمبل کردن کیس کامپیوتر
واژه اسمبل کردن به چه معناست؟
کلمه اسمبل “Assemble” در لغت به معنای جمع کردن است؛ اما اصطلاحا به معنی سر هم کردن قطعات مختلف مثل کامپیوتر شخصی شماست. این قطعات شامل مادربرد، پردازنده، هارد دیسک، CPU، پاور و رم است که به صورت کامل آموزش نصب هر کدام را در این مقاله توضیح دادیم.
محل نصب کارت گرافیک کجاست؟
در زیر CPU یک جایگاه اختصاصی با عنوان اسلات PCI-Express وجود دارد، که میتوانید کارتگ گرافیک را در آن نصب کنید
سخن آخر
به پایان این مطلب رسیدیم که در آن مراحل دقیق و جزئی اسمبل کردن کامیپوتر و کیس آن را به شما آموزش دادیم، بدون شک اگر بادقت تمامی مراحل را پشت سر بگذارید، بدون مشکل میتوانید کیس خود را جمع کنید.
در پایان اگر سوالی برایتان باقی مانده در بخش نظرات از ما بپرسید.